Microsoft bøjer sig for EU

Oplysninger fra »maven« af Windows-styresystemet bliver nu tilgængelige for konkurrenterne - og til helt andre priser, siger Kommissionen.

Verdens største softwareproducent, amerikanske Microsoft, retter nu ind efter EU og frigiver oplysninger om sine programmer til konkurrenterne.

EU-Kommissionen sagde mandag, at den »har sikret, at Microsoft nu vil tage de nødvendige skridt til at opfylde sine forpligtelser« og dermed opfylde kravene i den dom, som i 2004 kostede amerikanerne den største bøde i EUs historie.

Microsoft vil nu lægge de oplysninger frem, som skal gøre det muligt for programmører at få deres programmer til at fungere smertefrit sammen med Microsofts computerstyresystem, Windows.

Det har været et krav fra EU, siden der vankede en bøde på 3,7 milliarder kroner til Microsoft i 2004. Microsoft tabte ankesagen ved EF-Domstolen den 17. september i år.

Microsoft har samtidig skåret afgifterne ned, som selskabet indtil nu har krævet for at udlevere oplysningerne. Nu skal der betales en engangsafgift på 10.000 euro for at få tekniske oplysninger.

Microsoft blev dømt for at holde konkurrenterne ude af det marked, som Microsoft gennem Windows dominerer aldeles. Anslået 90 procent af samtlige personlige computere anvender nemlig Windows. Microsoft havde flettet sit multimedieprogram Windows Media Player, som bruger til musik og film, tæt sammen med Windows. Dermed havde konkurrerende produkter ringere mulighed for at virke lidt så godt sammen med Windows, mente EUs konkurrencemyndigheder.