Microsoft betaler Nokia dyrt for aftale

Den finske mobilgigant får milliarder af dollars fra Microsoft for at skifte til Windows Phone i sine dyrere telefoner, men Nokia-chefen afviser at være en trojansk hest for Microsoft. Sony Ericssons topchef er glad for Nokias valg.

Nokias nye topchef, Stephen Elop, kom i krydsild om den opsigtsvækkende aftale med Microsoft i fredags, da han indledte Mobile World Congress i Barcelona søndag. Foto: Alberto Estevez, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Nokias overraskende ægteskab med Microsoft fredag er det store samtaleemne i krogene på verdens største mobilmesse.

Efter blot fire måneder i topchefstolen hos den finske mobilgigant afslørede den tidligere Microsoft-chef Stephen Elop i fredags, at Nokia reelt skrotter sit eget Symbian-styresystem og i stedet satser på Microsofts nye Windows Phone 7 som styresystem i sine dyrere mobiltelefoner.

Ikke en trojansk hest

Straks efter meddelelsen styrtdykkede Nokia-aktien, og Stephen Elop har derfor haft travlt med at forklare bevæggrundene for at vælge samarbejdet med Microsoft, der ikke selv har haft større held til at slå igennem med Windows Phone-systemet.*


Se billederne: Så er Mobile World Congress igang

»Der er noget, som jeg ikke tror blev forklaret fuldstændigt,« sagde Stephen Elop, da han var en af hovedtalerne som optakt til verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i det nordøstlige Spanien.

Her lod han så forstå, at Microsoft betaler milliarder af dollars for at skifte til Windows Phone.

På pressemødet blev han direkte spurgt, om han var en trojansk hest - altså en fra Microsoft, der er trængt ind i Nokia for at styre mobilgiganten i armene på Microsoft.

»Det oplagte svar er 'Nej'. Tak, fordi du spurgte,« sagde Stephen Elop og understregede, at hele Nokias ledelse står bag aftalen.

Sony Ericsson glad

Konkurrenten Sony Ericssons topchef, Bert Nordberg, lægger ikke skjul på, at Nokia synes at have valgt forkert.

»Vi fortsætter med den strategi, vi har. Dette påvirker ikke vor strategi. Jeg ser det som en mulighed for os. Det handler om, hvad kunderne synes. Det havde derimod påvirket vor strategi, hvos Nokia havde valgt Android,« siger han til Sydsvenska Dagbladet.

Den sydkoreanske elektronikgigant LG har også valgt at holde en diplomatisk linie.

»Det er ikke en god ide at kommentere Microsoft-partnerskabet,« siger Yong-seok Jang, som er ansvarlig for LGs forretningsstrategi. »Men vi fortsætter med at arbejde sammen med Microsoft,« tilføjer han uden synlig begejstring.