Microsoft afslører Windows Phone 7-salgstal

På seks uger har IT-giganten afskibet 1,5 millioner mobiltelefoner med den nye software til butikkerne. Hæderligt antal, siger analytiker.

Windows Phone 7 er Microsofts nye mobilsoftware, et totalt redesign af den gamle og - vil mange mene - bedagede Windows Mobile. Arkivfoto: Spencer Platt, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De første seks uger siden lanceringen er der afskibet 1,5 millioner mobiltelefoner med Microsofts nye mobilsoftware, Windows Phone 7 - IT-gigantens sidste chance for at holde fast på et boomende marked.

Salgstallet blev afsløret af Microsofts erhvervs- og marketingsdirektør for Windows Phone, Achim Berg, i en intern video og betragtes af analytikere som hæderligt. Selv siger Achim Berg, at antallet er »på linie med vore forventninger«.

»Det er et hæderligt antal. Mobilmarkedet vil blive en kamp for Microsoft,« siger Colin Gillis, analytiker hos BGC Partners, til nyhedsbureauet Reuters.

Sidste chance for Microsoft

Windows Phone 7 er en helt ny udgave af det gamle Windows Mobile, som mestendels forsøgte at omsætte PC-verdenens Windows til en mobiltelefon med et noget blandet resultat til følge. I mellemtiden rykkede Apple med sin iPhone og Google med sit Android-styresystem. Derfor er Windows Phone 7 Microsofts sidste chance for at gøre sig gældende på mobilmarkedet, som i voksende omfang overtager mange opgaver fra den traditionelle computer, der er Microsofts absolutte hovedindtægtskilde.

De 1,5 millioner telefoner er, hvad butikkerne har aftaget, ikke, hvad kunderne har købt.

Mange af de store mobilproducenter - HTC, Samsung, LG og Dell - har allerede sendt eller vil sende mobiltelefoner med Windows Phone 7 på gaden. Colin Gillis anslår, at der i 2011 vil blive solgt omkring 25 millioner Windows Phone 7-telefoner mod 60 millioner Apple iPhone-telefoner. Google oplyser, at der dagligt aktiveres 300.000 Android-apparater (telefoner og tavlecomputere). Apple solgte tre millioner iPhone-telefoner på tre uger.

Microsoft har investeret 500 millioner dollars i at markedsføre Windows Phone 7.