Microsoft aflyser høring i EU-sag

EU ville ikke flytte planlagt høring i strid om programmet Internet Explorer. EU går nu i tænkeboks om ny bøde.

EU-høringen i den nye strid om Internet Explorer i Windows er aflyst. Foto: Dominique Faget, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ingen mundtlig høring om EUs anklager mod IT-giganten Microsoft for at misbruge sin styrke til at holde konkurrenter ude.

Microsoft har trukket sin anmodning om en mundtlig høring tilbage. Høringen var ellers fastlagt til 3.-5. juni, hvor spørgsmålet om det tætte samspil mellem Internet-programmet Internet Explorer og computerstyresystemet Windows var i fokus.

»Nu vil vi se på Microsofts svar uden en høring,« siger EU-Kommissionens talsmand, Jonathan Todd.

Strid om pakkeløsning

EU gjorde 15. januar i år det klart for Microsoft, at selskabet står til endnu en betragtelig bøde, fordi det er for svært for konkurrerende programmer som Firefox, Opera og Chrome at vinde ind på Windows, når Microsoft leverer en færdig pakke. Den anslåes, at Windows ligger på omkring 90 procent af alle personlige computere - fraregnet de store servere.

Microsoft havde bedt om at få den planlagte høring flyttet, fordi den faldt sammen med et møde i International Competition Network i Zürich. Da EU afviste at flytte høringen, valgte Microsoft i protest at få høringen afblæst.

Microsoft fik i februar en bøde på 899 millioner euro for ikke at makke ret i forhold til en tidligere afgørelse - og bøde - fra EU. Microsoft mener selv, at Kommissionen påtænker at skrive endnu en stor bøde i den verserende sag.