Michael Pram ny bestyrelsesformand hos Henning Larsen Architects

Michael Pram Rasmussen bliver ny bestyrelsesformand i Henning Larsen Architects. Pram er som bekendt i forvejen formand for bestyrelsen hos A.P Møller-Mærsk, og det ligner en kuriøs krølle på en af dansk erhvervsliv mest opsigtsvækkende stridigheder mellem to af de største personligheder.

Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand, AP Møller-Mærsk, bliver ligeledes formand for bestyrelses i Henning Larsen Architects. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver en ganske rutineret herre, der sætter sig i stolen som ny bestyrelsesformand for Henning Larsen Achitects. I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at Michael Pram Rasmussen, der i forvejen er bestyrelsesformand hos Coloplast A/S og A.P Møller-Mærsk A/S, bliver ny formand hos arkitektvirksomheden.

Udnævnelsen er en kuriøs krølle på en dansk erhvervsliv mest bitre stridigheder, der stod mellem arkitekt Henning Larsen og skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, da de begge var i live.

Konflikten blussede op under opførelsen af Operaen i København, og offentligheden fik selv syn for sagen, da Henning Larsen i 2009 - fire år før sin død og to år før Mærsk Mc-Kinney Møllers - under stort virak udgav bogen »De skal sige tak!«, hvor han nådeløst fremstillede Mærsk Mc-Kinney Møller som både egenrådig og dumstædig i hvad, de fleste udlagde som et reelt karaktermord på skibsrederen.

»Hr. Møller ville ødelægge min tegnestue fuldstændig. Jeg var tvunget til at fortsætte og kæmpe for at få så mange af vores arkitektoniske ønsker og krav i gennem som muligt,« skrev Henning Larsen.

At striden gik i graven med de to herrer, og at forbrødringen i dag synes total, bekræftes med tirsdagens udnævnelse. Selv siger Michael Pram Rasmussen om Henning Larsen Architects:

»Virksomheden gør det godt og har igennem årene stået for mange smukke byggerier af høj arkitektonisk kvalitet. Arkitektur er et område, der altid har interesseret mig, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Henning Larsen Architects,« oplyser han i en skriftlig kommentar.

Og rosen går forventeligt også den anden vej. Mette Kyhne Frandsen, adm.direktør i Henning Larsen Architects A/S og partner:

»Vi er glade for at have så stærke profiler i vores bestyrelse. Vi ønsker at fortsætte med at udvikle virksomheden internationalt, og det er derfor et vigtigt skridt, at vi styrker bestyrelsen med viden om og erfaring med global virksomhedsstrategi, forretningsudvikling og ledelse,« siger Mette Kyhne Frandsen med henvisning til, at arkitektfirmaet i sin seneste regnskab hentede 66 procent af sin omsætning uden for Danmark.

 

Foruden Michael Pram består bestyrelsen i arkitektfirmaet pr. 1 februar af Martin Delfer, Anne H. Steffensen, Peer Teglgaard Jeppesen, Helle Basse Larsen og Lise Gandrup Jørgensen.