Michael Kors skuffer og sænker forventningerne

Amerikanske Michael Kors solgte ikke helt så mange tasker, ure og smykker som ventet i tredje kvartal, fortæller modekoncernen i sit regnskab tirsdag.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: © Arnd Wiegmann / Reuters

Her nedjusterer selskabet desuden forventningerne til 2017-indtjeningen.

Omsætningen i tredje kvartal var på 1,35 mia. dollar mod forventningen om 1,37 mia. dollar blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News. Det sammenlignelige salg i faste valutakurser faldt samtidig med 6,40 pct., hvor analytikerne havde ventet en tilbagegang på 5,40 pct.

Forventningerne til fjerde kvartal er et salg på mellem 1,04 og 1,06 mia. dollar. Her havde analytikerne ifølge Bloomberg News sat næsten op efter et salg på 1,11 mia. dollar.

Heller ikke forventningerne til overskuddet i 2017 lever op til forventningerne, da Michael Kors nu venter en indtjening per aktie på mellem 4,15 og 4,19 dollar. I november sagde selskabet, at det ventede en indtjening per aktie på mindst 4,37 dollar.

Analytikerne regner med et overskud på 4,38 dollar per aktie.

De lavere forventninger skyldes blandt andet store rabatter, der går ud over selskabets marginer. Og samtidig har der været lavere kundetrafik i de amerikanske storcentre, skriver Bloomberg News.

Modeaktien bliver straffet på det amerikanske formarked, hvor den falder med 7,7 pct.