Michael J. Fox giver 750.000 kroner til dansk forskning

Marina Romero-Ramos, adjunkt ved Institut for Medicinsk Biokemi på Aarhus Universitet, har fået 750.000 kroner til forskning i sygdommen parkinson.

Sammen med 12 andre forskere i USA, Frankrig, Sverige og Finland er den spanskfødte forsker blevet begavet af Michael J. Fox-fonden, der årligt uddeler 1,5 millioner dollar (8,7 millioner kroner) til forskning i den dødelige sygdom, skriver dato.

»Jeg er meget lykkelig og stolt. Der er ikke noget dansk universitet, der har fået penge fra fonden før, og jeg håber, at det her vil sætte Aarhus Universitet på landkortet. Det er en stor hjælp - det svarer til ét års udgifter til teknikerløn, medikamenter, og forsøgsdyr,« fortæller Marina Romero-Ramos.

Fonden blev grundlagt af skuespilleren Michael J. Fox i 2000, kort efter at han meddelte, at han trak sig fra TV-serien 'Spin City'. I 1998 fortalte han offentligt, at han syv år tidligere havde fået diagnosen parkinson.

Ifølge Marina Romero-Ramos er fonden striks med hensyn til, hvem der får penge.

»Vi har sendt dem en redegørelse over, hvad vi ville bruge midlerne til sammen med en officiel ansøgning. Vi bliver senere stillet til ansvar for, om vi har brugt pengene til det, som vi har lovet.«

Ifølge Michael J. Fox-fonden er der sket store fremskridt på mange neurologiske fronter og på forskernes viden om sygdommens indvirkning på hjernen, og fonden satser på at finde frem til en helbredelsesmetode inden 2010.

»Fonden gør et utroligt stykke arbejde. Samtidig er det værd at beundre Michael J. Fox for hans mod til at stå frem og fortælle åbent om sin sygdom,« siger Marina Romero-Ramos.

Kilde: dato