MHI Vestas rygtes som leverandør af møller til Dong-projekt

MHI Vestas ses som en oplagt leverandør af de vindmøller, som Dong Energy skal bruge til at opføre de to hollandske havvindmølleparker Borssele I og II, der hver får en maksimal kapacitet på 350 MW.

MHI Vestas ses som en oplagt leverandør af de vindmøller, som Dong Energy skal bruge til at opføre de to hollandske havvindmølleparker Borssele I og II. Hverken Dong eller MHI Vestas vil kommentere rygterne overfor Recharge News. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Det er branchemediet Recharge News, der sætter MHI Vestas i forbindelse med projektet - og mediet vil vide, at det er selskabets V164-8MW-møller, der skal bruges.

Hverken Dong eller MHI Vestas vil kommentere rygterne overfor Recharge News.

Derimod har Siemens oplyst, at man ikke er en del af det bud, der vandt det hollandske projekt. Og med Siemens ude er der kun Vestas og Adwen tilbage med 8MW-møller, som er den type, der formentlig skal bruges.

Adwen, der er et selskab ejet af Areva og Gamesa, afviser ligeledes at kommentere, om de er inde eller ude - men de oplyser, at selskabets 8MW-møller vil gå i serieproduktion på fabrikken i Frankrig i 2018.

Men der er væsentlige argumenter mod Adwen som leverandør til Dong-projektet, skriver Recharge News. Blandt andet har man endnu ikke nogen "track record" på møllerne. Oveni har Adwen netop fået en fransk ordre på 1,5 GW, og den skal de formentlig først have skippet af, inden de kan gå i gang med en ny storordre.