MHI Vestas leverer sit første regnskab med tilfredshed

Introduktionen af den enorme V164-mølle spøger i det første regnskab fra MHI Vestas. Omsætning og indtjening er dog stadig drevet af kæmpens lillebror.

Jens Tommerup, der er administrerende direktør i MHI Vestas, har netop leveret sit første regnskab med selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Samarbejdet mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries om havvindmøller, MHI Vestas, har i dag offentliggjort sit første regnskab, siden selskabet blev etableret i april 2014.

Regnskabet - der dækker over 15 måneder - viser en omsætning på 402 mio. euro og et driftsresultat på 14 mio. euro. For at sætte det i relation, har moderselskabet Vestas en omsætning på lige knap syv milliarder euro og et driftresulatet på en halv milliard euro.

Ledelsen i MHI erklærer sig tilfredse med udviklingen i selskabet og skriver i årsrapporten, men skriver samtidigt, at:

»De første år i MHI Vestas Offshore Wind er dedikerede til at vinde nye projekter på kernemarkederne og bygge et stærkt fundament for fremtidig vækst.«

Når man læser regnskabet igennem fornemmer man også, at 2014/2015 delvist har været et venteår for MHI Vestas. Elefanten i rummet er naturligvis den store V-164, som i de seneste uger har fået en række faste og fremtidige ordrer.

Den enorme mølle forventes at æde store dele af havvindmøllemarkedet og MHI Vestas skriver i sit regnskab, at møllen forventes på markedet i løbet af regnskabsåret 2015/2016.

For nærværende er det dog stadig den mindre V112 havvindmølle og i særdeleshed serviceforretningen, der bringer mad på bordet hos det aarhusianske selskab.

Som en sidste bemærkning kan det nævnes, at MHI Vestas har valgt at have Ernst & Young som revisor i modsætning til moderselskabet Vestas, der i mange år har benyttet PWC.