MHI Vestas-direktør: Succes er kommet langt hurtigere end ventet

Optimismen sprudler hos MHI Vestas Offshore Wind - joint venturet mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries inden for offshore møller - oven på flere opløftende meldinger startende i december med den første kontrakt på selskabets V164-8.0 megawatt-mølle.

Læs mere
Fold sammen

Tingene er gået hurtigere, end selskabet selv havde turdet håbe på.

- Da vi sammen med Mitsubishi lavede forretningsplanen for vores joint venture, havde vi ikke troet, at vi ville få den succes efter 14 måneder, som vi sidder med i dag, og vi havde slet ikke forventet, at vi i december 2014 fik den første store kommercielle aftale på plads på V164'eren. Så vi er absolut godt på vej, sagde salgschef Uffe Vinther-Schou fra MHI Vestas i et interview med Ritzau Finans onsdag i Orlando.

Få timer efter det interview offentliggjorde Vestas, at MHI Vestas er blevet valgt af Navitus Bay Development Limited som foretrukken leverandør til levering af V164-8.0 MW-møller til et offshore-projekt i England med et potentiale på op til 970 megawatt.

At det er gået så stærkt for selskabet med V164'eren tilskriver Uffe Vinther-Schou ikke mindst det tætte samarbejde med Dong Energy.

- Vi har i mange år arbejdet tæt sammen med Dong i forhold til udviklingen af vores 8 MW-mølle. De har været tæt involveret i Østerild-samarbejdet og har i det hele taget været en del af vores udvikling, sagde han.

Dong har været med til at designe forskellige test, komme med input til udviklingen af møllen, og været med til at diskutere, hvordan man laver en konkurrencedygtig mølle, forklarede han.

- Derfor har hele samarbejdet med Dong jo været en meget integreret del af overhovedet at kunne lykkes med at sælge møllen, inden at den overhovedet var certificeret og endeligt testet og havde en powerkurve, du kunne fremvise. Så da vi i december fik den første endelige aftale med Dong på projektet Burbo Bank Extension i England, var det selvfølgelig et kæmpe gennembrud, som kom meget tidligere, end hvad vi havde turdet håbe på, sagde Uffe Vinther-Schou.