MHI Vestas-direktør advarer om forestående bud-trængsel

Godt et halvt år frem fra september kommer adskillige gigawatt offshore vindenergi under hammeren i Europa.

Godt et halvt år frem fra september kommer adskillige gigawatt offshore vindenergi under hammeren i Europa.  (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det giver visse udfordringer, advarer chef for strategi og forretningsudvikling hos MHI Vestas, Jörg Kubitza, der opfordrer til, at der kommer mere luft mellem auktionerne.

»Det er kompliceret ikke kun for vindmølleproducenterne, men også for hele forsyningskæden. De fleste gigawatt i hele kernemarkedet (for offshore vind, red) bliver valgt inden for seks måneder,« sagde Kubitza til Recharge efter åbningen af konferencen »Windforce 2016«.

Holland ventes i september at starte en auktion på 700 megawatt, hvilket efterfølges af britiske auktioner, der ventes at kunne løbe op i 800-900 megawatt. Ved udgangen af året kommer en budrunde på danske Kriegers Flak på 600 megawatt, mens Tyskland holder første runde af sin 2,9 gigawatt-auktion tidligt i 2017.

Kibutza opfordrer til, at det europæiske regeringer med års varsel giver mere klarhed over timingen for fremtidige auktioner og harmoniserer datoerne for deres offshorevindauktioner for at undgå, at de kommer oven i hinanden.