MHI Vestas åbner ny fabrik i Esbjerg

Den dansk-japanske vindmølleproducent MHI Vestas åbner sin tredje fabrik i Danmark og gør klar til at hyre mellem 80 og 85 nye medarbejdere.

Foto: Simon Skipper. Jens Tommerup, der er administrerende direktør i MHI Vestas. Selskabet har netop annonceret, at man åbner en ny fabrik i Esbjerg.
Læs mere
Fold sammen

Havvindmøllemarkedet skaber flere og flere arbejdspladser i Danmark og ofte på steder, der tidligere har været ramt hårdt, når vindmøllebranchen har haft nedgangstider. Nu åbner MHI Vestas sin tredje fabrik i Danmark på havnen i Esbjerg, Det er de såkaldte Power Converter Modules, der skal samles på fabrikken.

»Det er spændende at se den nye facilitet komme op at gøre på havnen i Esbjerg, mens virksomhedens næste fremstillingsfase tager form,« siger direktør med ansvar på produktion, Robert Borin, i en pressemeddelelse.

MHI Vestas og havvindmøllebranchen generelt har i flere områder af Danmark skabt hundredevis af arbejdspladser, hvor der ellers tidligere har været en smule stilstand. Det bedste eksempel er Lindø-værftet, der fik en ordentlig mavepuster efter A.P. Møller - Mærsk trak stikket på det fynske industriområde, men som er genopblomstret de seneste år. MHI Vestas samler sine naceller på Lindø.

Desuden har MHI Vestas også en vingefabrik i Nakskov på Lolland. Den tidligere værftby havde tidligere en vingefabrik til Vestas' landvindsmøller, men den lukkede  under Vestas' hårde kriseår. På én dag i 2010 annoncerede Vestas, at man lukkede fabrikker i Nakskov med 430 ansatte, i Skagen og Viborg med henholdsvis 130 og 343 ansatte samt aktiviteter hos Vestas Towers i Rudkøbing med 235 ansatte.

Selvom der er kommet mange nye ansættelser, så bekæftiger vindmøllebranchen som hele stadig omkring 10 pct. færre end i rekordåret 2008. Ifølge brancheforeningen Vindmølleindustrien er der 31.200 ansatte i vindmøllebranchen i Danmark.

MHI Vestas skal blandt andet levere møllerne til Vattenfalls Horns Rev 3-projekt, som skal bygges de kommende år ud for Esbjerg.