Meyerheim appellerer til Laudrup-løsning

TV-stjernen Michael Meyerheim opfordrer nu DR og TV 2 til at finde en hurtig løsning på striden om rettighederne til hans dokumentarprogrammer om familien Laudrup. TV 2 har ingen kontrakt på udsendelsen.

Michael Meyerheim har gennem produktionsselskabet Skandinavisk Film Kompagni lavet to programmer om stjernefamilien Laudrup, hvoraf det første efter planen skulle have været sendt i går på TV 2.

Et pludselig strid med DR om, hvem der i virkeligheden har rettighederne til programmerne fik imidlertid fogedretten til at nedlægge forbud mod det højt profilerede program, der efterfølgende blev pillet af programplanen.

Begge TV-stationer mener, at de har rettighederne til programmet; en højst usædvanlig sag i den danske TV-branche.

”Jeg vil appellere til TV-stationerne om at finde en løsning på den usædvanlige problematik hurtigst muligt,” siger Michael Meyerheim, der ikke ønsker at udtale sig om de nærmere omstændigheder i sagen. Her henviser han til ledelsen i Skandinavisk Film Kompagni, som det indtil videre ikke har været muligt at få en kommentar fra.

Hos TV 2 ærgrer programdirektør Palle Strøm sig over sagen, som man har kæret til Landsretten.

”Vi havde glædet os til at give vores seere den julegave. Vi har arbejdet med Skandinavisk Film Kompagni i 20 år, og det er første gang, vi står i det her problem,” siger Palle Strøm, der ikke har nogen skriftlig kontrakt på rettighederne til Laudrup-programmet.

”Det er meget normalt ikke at have det. Men det er klart, at vi må kigge på, hvordan vi undgår, at det her gentager sig,” siger Palle Strøm.