Metrostrejke skaber trafikkaos i London

En omfattende togstrejke har lammet millionbyen Londons trafik. Myndigheder opfordrer folk til at benytte alternative transportmuligheder.

Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: De ansatte i Londons undergrundsbane mødte torsdag ikke op på arbejde, og det har skabt et kæmpe kaos for byens trafikanter og pendlere.

Onsdag aften lukkede hele undergrundssystemet, efter de ansatte besluttede sig for at strejke. Årsagen til strejken skal findes i uenigheder om, hvor meget de ansatte skal kompenseres, når »The Tube«, som undergrundsbanen bliver kaldt, til september skal køre hele natten i weekender.

De ansattes fagforeninger udtaler til BBC, at deres medlemmer »skal kompenseres ordentligt for nattearbejde, da det kan påvirke deres generelle helbred negativt«. Fagforeningerne har derfor afvist London Undergrounds tilbud om en generel lønforhøjelse på to procent for alle medarbejdere samt en engangsbonus på 2.000 pund til chauffører, der skal arbejde om natten.

London Underground mener dog, at tilbuddet er »mere end fair, samtidig med at firmaet forbliver konkurrencedygtigt«.

Administrerende direktør Mike Brown fra London Underground udtaler med adresse til pendlerne:

»Jeg er meget, meget ked af, at I er blevet forstyrret i jeres rejser. Denne her strejke er fuldstændig unødvendig.«

Umiddelbart kommer strejken kun til at vare 24 timer, men trafikselskabet Transportation for London (TfL) advarer om, at det trafikale kaos kan fortsætte fredagen med.

TfL opfordrer derfor folk til at benytte sig af alternative transportmuligheder, og har samtidig sat 200 ekstra busser ind.