Metro sælger og lukker varehuse

400 ansatte mister jobbet efter Metro lukker forretningen i Danmark. Tre varehuse lukker, mens to andre bliver solgt til Euro Cater.

Metro dropper det danske marked, der ikke kunne levere hverken tilfredsstillende indtjening eller vækstpotentiale. Fold sammen
Læs mere
Foto: DO KHUONG DUY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Metro Cash & Carry lukker ned for alle aktiviteter og dropper det danske marked. Tre varehuse lukker, mens to andre bliver solgt til Euro Cater.

“Varehusene i Glostrup og Aarhus passer rigtig godt til vort eksisterende netværk bestående af 14 distributionscentre og to Cash & Carry varehuse i Denmark. Vi er meget glade for at få de nye kolleger fra Metro Cash & Carry med om bord, og vi ser frem til at udvikle vores virksomhed sammen med dem”, lyder det fra Steen D. Pedersen, adm. direktør for Euro Cater i en pressemeddelelse.

Det betyder at 300 ansatte kan beholde deres job, mens de resterende 400 kommer til at stå uden arbejde, når de resterende varehuse i Aalborg, Kolding og København samt kædens hovedkvarter lukker senest ved udgangen af året.

Baggrunden for Metros exit fra det danske marked er, at der ikke er tilstrækkeligt vækstpotentiale i markeder, har Metro tidligere meldt ud. Selvom de fem varehuse var store, har det ikke været nok til at nå en kritisk masse, der kunne skabe stordriftsfordele og en tilfredsstillende indtjening.

“Trods en meget ihærdig indsats er det ikke lykkedes os at øge vores markedsandel i Danmark, og derfor har vi nu taget den svære beslutning at trække os ud af det danske marked. Som en ansvarlig arbejdsgiver har det været vores mål at finde en løsning, der redder så mange arbejdspladser som muligt. Derfor glæder vi os over, at vi har fået lavet en aftale med Euro Cater om at overtage de to af varehusene og de ca. 300 medarbejdere, der har deres daglige arbejde der. Alle medarbejdere i Metro Cash & Carry Danmark har arbejdet utroligt hårdt, og jeg vil gerne sende dem en varm tak for deres enorme engagement”, lyder det fra den adm. direktør for METRO i Danmark, Charles Kay i pressemeddelelsen.

Det er ikke lykkedes Business.dk at få fat Metros direktør, der ifølge sin kommunikationsmedarbejder netop nu sidder i et fly på vej på ferie, eller Euro Caters direktør.