Metro lukker alt i Danmark - yderligere 300 fyret

Metro-kædens planlagte salg af to store varehuse er faldet til jorden, og yderligere 300 medarbejdere mister nu deres job.

Der bliver alligevel ikke reddet en eneste arbejdsplads, når Metro-kæden lukker og slukker i Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver alligevel ikke reddet en eneste arbejdsplads, når Metro-kæden lukker og slukker i Danmark. Det er ellers blot lidt over halvanden måned siden, at Metro oplyste, at salget af to varehuse i Glostrup og Aarhus til det danske foodservice-selskab Euro Cater ville redde 300 danske job.

Nu står det klart, at handlen er aflyst, og at samtlige 300 ansatte på de to varehuse mister deres job. Det fortæller tyskbaserede Metro Group i en pressemeddelelse.

"Vi er rigtig kede af, at sagen får denne afslutning. Vi havde virkelig håbet på, at vi kunne bevare arbejdspladserne i Glostrup og Aarhus," siger Charles Kay, der er adm. direktør i METRO Cash & Carry Danmark i en pressemeddelelse.

I begyndelsen af oktober meddelte Metro Group, at Metro-kæden lukkes helt ned i Danmark, og at 400 medarbejdere mistede jobbet. Til gengæld hed det dengang, at et planlagt salg af varehusene i Glostrup og Aarhus trods alt ville redde 300 ud af 700 arbejdspladser.

Metro Group begrunder nu den aflyste handel med, at "konkurrencemyndighederne har overskredet tidsfristen for godkendelsen af handelen."

"Konkurrencestyrelsen havde en klar forståelse af, at der skulle foreligge en godkendelse af handelen med udgangen af november, hvis de 300 jobs skulle bevares. Da Konkurrencestyrelsen ikke nåede at færdigbehandle sagen inden for den aftalte tid, og da Styrelsen samtidig har afvist at komme med en foreløbig vurdering af handelen, der siden kan føre til en godkendelse, bliver vi desværre nødt til at lukke de to varehuse," skriver Metro Group i pressemeddelelsen.

Metrokædens ledelse har tidligere fortalt, atman opfatter det danske marked som mættet og uden mulighed for en tilfredsstillende vækst. Ledelsen mener bl.a., at kæden med sine kun fem varehuse vil være i stand til at opnå stordriftsfordele og en vedvarende rentabel drift.

Det har siden oktober stået klart, at koncernens tre varehuse i Aalborg, Kolding og København ville blive lukket ved årets udgang.  Metro oplyser, at medarbejderrepræsentanterne i Metro Cash & Carry Denmark og deres fagforeninger i oktober har forhandlet og indgået en fratrædelsesaftale, der også gælder for de ca. 300 medarbejdere i Aarhus and Glostrup.