Metro International taber 132 millioner

Den globale aviskoncern bag MetroXpress kommer ud af første halvår med et driftsunderskud på 17,7 mio. euro (132 mio. kr.). Lukning og salg af en række aviser har reduceret både underskud og omsætning.

Læs mere
Fold sammen
Det fremgår af en netop offentliggjort halvårsmeddelelse. Omsætningen er faldet med 15 pct. i førstehalvår 2009, når der tages højde for lukkede og solgte aviser samt udsving i valutakurser. Den totale omsætning faldt med 25 pct. til 116,3 mio. euro. (866 mio. kr.).

Metro International tabte samtidig 17,7 mio. euro på driften mod 5 millioner sidste år. Renset for lukkede og solgte aviser er driftsresultatet på minus 9,1 millioner sammenlignet med 0,9 millioner i første halvår sidste år. De operationelle omkostninger er ifølge ledelsen skåret ned med 8 pct. i forhold til sidste år.

Det første halvår har været et begivenhedsrigt år i Metro-koncernen, hvor den danske topchef Per Mikael Jensen har skåret kraftigt ned på aktiviteterne, der nu tæller udgivelse af gratisaviser i 19 lande.

Samtidig har selskabet hentet 527,8 millioner svenske kroner i en aktieemission. For nylig besluttede fire medlemmer af topledelsen at forlade Metro International.