Metro International får tæsk for overskud

Gratisavis-koncernen Metro International lagde en smule til indtjeningen i 2010. Alligevel er investorer skuffet og har handlet aktien ned.

Per Michael Jensen, topchef i Metro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Damkjær
Det er sin sag at tjene penge på at udgive gratisaviser, når økonomien på en række af de vigtige udgivelsesmarkeder er under hårdt pres og annoncørerne derfor holder igen på pengene.

Det ved gratisaviskoncernen Metro International, der har danske Per Michael Jensen i spidsen, efter et år, hvor indtjeningen blot steg 400.000 euro til 9,8 mio. euro, et resultat, som fik investorerne til at sende Metro-aktien ud i et dyk på Stockholms-børsen.

Det er dog andet år i træk, at Metro International tjener penge og det er efterhånden kun udgivelsen i Frankrig, som taber penge. Fra Sverige, over Hong Kong til Canada hvor Metros gratis aviser udgives, henter koncernen penge hjem.

Den danske del af Metro International, gratisavisen Metro, har tabt penge i Danmark de sidste par år. Men med et overskud på 5,5 mio. kr. i 2010 kan året have været vendepunktet for gratisavisen.