Metro-entreprenør overvejer at stævne 3F i mafia-sag

Hovedentreprenøren på den nye metro i København er meget tilfreds med, at Københavns Politi nu opgiver sagen om mulige mafia-forbindelser og narko-handel i forbindelse med metro-byggeriet. Entreprenøren overvejer at stævne fagforbundet 3F.

CMT-chef, Sigurd Nissen-Petersen. Copenhagen Metro Team. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Selvom Københavns Politi har opgivet den opsigtsvækkende sag om påståede mafia-forbindelser i forbindelse med metro-byggeriet i København, så er det langt fra sikkert, at sagen er slut.

Den italiensk-ejede hovedentreprenør på den 22 milliarder dyre metro-cityring, Copenhagen Metro Team (CMT), overvejer nemlig nu at stævne fagforbundet 3F for injurier i forlængelse af sagen.

»Vi overvejer at sagsøge 3F for injurier, efter politiet har henlagt sagen,« siger Sigurd Nissen-Petersen, driftsdirektør (COO) hos Copenhagen Metro Team (CMT).

Reaktionen kommer efter, at Berlingske Business i dag kan fortælle, at Københavns Politi har indstillet efterforskningen af mulige mafia-forbindelser og narko-handel i forbindelse med metro-byggeriet.

»Vi er rigtig glade for, at politiet har sat et punktum i denne sag, hvor vi mener, at en række udokumenterede og grundløse påstande blev fremsat. Vi er glade for, at politiet har reageret så hurtigt og undersøgt beskyldningerne,« siger Sigurd Nissen-Petersen.

Den 21. september sidste år afleverede Palle Bisgaard, forhandlingssekretær i byggegruppen hos fagforbundet 3F, en anmeldelse til Københavns Politi, hvor han skrev, at »flere virksomheder på metrobyggeriet i København er en central del af en større international narkoring - styret fra Calabrien i Syditalien«.

3Fs anmeldelse baserede sig blandt andet på flere af hinanden uafhængige og anonyme kilder, der oplyste, at de flere søndage har observeret en lastbil ankomme ved byggepladen for enden af Sortedams Sø og ved en anden byggeplads i Sydhavnen. Angiveligt med narko.

Det var på den baggrund, at Københavns Politi startede en efterforskning, som altså nu er blevet lagt ned uden resultater.

»Vi har selvfølgelig afventet politiets undersøgelser for at finde ud af, om der var noget om snakken. Nu overvejer vi kraftigt at gå rettens vej i forhold til 3F, da vi mener, at det er dybt alvorligt, at de har indgivet en anmeldelse på så tyndt et grundlag med nogle meget alvorlige beskyldninger,« siger Sigurd Nissen-Petersen.

Sagen vakte voldsom opsigt i september sidste år. Da kunne Weekendavisen i flere artikler oprulle påstande om, at en stribe italienske entreprenører - der er tilknyttet byggeriet af metroen i København og letbanen i Aarhus - var blevet politianmeldt af fagforeningen 3F for at smugle narko og hvidvaske penge på dansk jord. Angiveligt skulle entreprenørerne havde tilknytning til mafiaen, fremgik det af artiklerne.

CMT gik allerede sidste år til modangreb på en række medier, som viderebragte Weekendavisens historier og 3F's påstande.

»Vi har nu sager ved Pressenævnet mod TV2, Berlingske og Weekendavisen, som afventer afgørelse. Enhver virksomhed som bliver beskyldt for mafia-kriminalitet er nødt til at reagere,« siger Sigurd Nissen-Petersen.

Han oplyser, at CMT på baggrund af sagen ikke har fundet anledning til at foretage sig yderligere.

»Vi har haft et samarbejde med politiet, som vi mener er den rigtige myndighed til at undersøge denne her slags anmeldelser. Men derudover har vi ikke set eller hørt noget, som har gjort, at vi har fundet grund til at ændre på nogle ting internt i vores organisation. Hvis der havde været noget, så havde vi sikkert fået det at vide af politiet,« siger Sigurd Nissen-Petersen.

Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra 3F til henlæggelsen af sagen og til truslerne om en injurie-sag.