Mere tid til golf og hunden

Ny tilværelse. Efter 38 år som selvstændig har Jørgen Schmidt for nylig solgt sit livsværk, Jørgen Schmidt Trading. Salget gik relativt hurtigt igennem, fordi Jørgen Schmidt var afklaret med at skulle sælge.

Den 1. maj 2007 fik 71-årige Jørgen Schmidt en ny tilværelse. Denne dag blev salget af hans virksomhed, Jørgen Schmidt Trading, gennemført, og dermed kunne 38 år med dagligt slid byttes ud med livet som pensionist på første klasse.

Historien om salget af Jørgen Schmidt Trading, som importerer og sælger badeudstyr og beslag til danske byggemarkeder, er et skoleeksempel på, hvor vigtig forberedelse og afklaring er for afviklingen af virksomhedssalg. Stifteren indså allerede for halvandet år siden, at han ønskede mere tid til at spille golf, lufte hund og køre mountainbike. Derfor ville han afhænde sit livsværk.

Efter at have tænkt tanken godt igennem og diskuteret den med familie og venner, satte Jørgen Schmidt gang i processen ved at kontakte en virksomhedsmægler. Han sørgede for at være fuldt afklaret, så hans tvivl ikke skulle forsinke tingene, når salgsprocessen først var begyndt at rulle. Derfor kunne den afvikles på et halvt års tid.

- Jeg var blevet 70 år gammel og gad ganske enkelt ikke arbejde mere. Jeg forestillede mig mit liv uden virksomheden og nåede den erkendelse, at den skulle sælges, siger Jørgen Schmidt.

Hensyn til medarbejderneDen nu forhenværende ejerleder fortæller sin historie uden antydningen af, at han blev sentimental ved udsigten til at skulle overlade sit livsværk til nye ejere. Tværtimod mærkes glæden ved det nye liv uden arbejdets pligter tydeligt.

Faktisk havde Jørgen Schmidt ingen følelser i klemme omkring salget bortset fra hensynet til medarbejderne. Det var ham magtpåliggende, at de 26 ansatte, hvoraf enkelte havde været ansat i over 30 år, kunne beholde deres job, anciennitet og arbejdsvilkår under en ny ejer.

Det ønske var med til at afgøre, at det blandt fire interesserede købere blev grossistgiganten Sanistål, der løb med Jørgen Schmidt Trading. Sanistål har garanteret medarbejdernes ansættelse på de samme vilkår som hidtil. Medvirkende til beslutningen om at sælge til Sanistål var også det forhold, at koncernen ville betale kontant. Således sidder Jørgen Schmidt i dag med et provenu på 20 mio. kr., som er klar til at blive investeret.

- Jeg havde ingen problemer med at sælge og lade nye ejere komme til. For mig gjaldt det alene om at sikre de bedste vilkår for mig og for medarbejderne samt den bedste pris, og jeg er meget tilfreds med aftalen, konstaterer Jørgen Schmidt.