Mere giftigt børnetøj fra Bestseller

Tre gange har den danske modegigant tilbagekaldt tøj med et for højt indhold af potentielt kræftfremkaldende farvestoffer.

Det er blandt andet disse to stykker tøj, Bestseller har tilbagekaldt. Fold sammen
Læs mere

Først blev det i Berlingske Business afsløret, at Bestseller for to år siden ikke havde gjort tilstrækkeligt opmærksom på, at "Name It"-butikkerne havde tilbagekaldt to stykker børnetøj med et ulovligt højt indhold af såkaldte aromatiske aminer i tøjets farvestoffer.

Så rykkede Miljøstyrelsen ud med en erklæring om, at Bestsellers mangelfulde information var ulovlig. Derefter blev det til en sag for EU-systemet, fordi det potentielt kræft- og allergifremkaldende tøj er blevet solgt i butikker i adskillige lande.

Undervejs nåede også Forbrugerrådet at lange kritik ud efter Bestseller.

Og nu må Bestseller så erkende, at den er gal igen: Et tredje stykke børnetøj bliver nu i fuld offentlighed kaldt tilbage på grund af det giftige farvestof.

"Efter grundigt at have gennemgået vores arkiver, kan vi i dag oplyse, at et tredje produkt fra Name It indeholdende et for højt indhold af aromatiske aminer heller ikke er tilbagekaldt på tilfredsstillende vis. Ligesom de to første produkter blev dette produkt tilbagekaldt i Name It butikkerne og på www.nameit.com, men vi levede ikke op til vores ansvar om at informere Miljøstyrelsen om det ulovlige indhold i tøjet. Miljøstyrelsen er nu informeret."

Det handler denne gang om en cardigan med navnet "NAU Kids LS Sweat Card Colour Navy". Den blev solgt i 2009 og tilbagekaldt i december 2009. Men da ikke alle forbrugere må formodes at have set tilbagekaldelsen i Bestsellers butikker, kan mange af køberne - uvidende om giftstofferne - have brugt tøjet i flere år.

De aromatiske aminer blev fundet i det røde bånd, der anvendes i cardiganen.