Merck opjusterer efter stærkt salg af diabetespille

Det amerikanske medicinalselskab Merck kan opjustere forventningerne til hele året efter et stærkt tredje kvartal, hvor der blandt andet har været et bedre end ventet salg af diabetespillen Januvia.

Foto: Kena Betancur

Merck opnåede i månederne juli, august og september et salg på 10,1 mia. dollar, hvilket var et fald på 4,6 pct. i forhold til samme periode året før, men helt på niveau med analytikernes forventninger.

Ifølge Bloomberg News var der blandt andet et bedre end ventet salg af diabetespillen Januvia. Her solgte Merck for 1010 mio. dollar, mens der ifølge analytikerne var ventet et salg fra 975,5 mio. dollar.

Det amerikanske selskabs indtjening i kvartalet lød på 0,96 dollar per aktie. Det var en positiv overraskelse, da analytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med en indtjening på 0,92 dollar per aktie.

Merck opjusterer på baggrund af udviklingen i tredje kvartal forventningerne til hele året og regner nu med en indtjening per aktie på 3,55-3,60 dollar. Tidligere regnede det amerikanske selskab med et plus på 3,45-3,55 dollar for 2015.

Merck ligger i formarkedet oppe med 0,1 pct. i 52,95 dollar.