Menys højt-profilerede topchef forlader nu overraskende skuden

54-årige direktør Jørgen Nielsen, manden med de store armbevægelser og hovedmanden bag profileringen af supermarkedskæden Meny, stopper overraskende. Købmands-direktøren afviser dog, at han smækker med døren.

Jørgen Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagrofa mister nu pludseligt den højtprofilerede topchef i supermarkedskæden Meny og koncerndirektør i købmandskoncernen, den 54-årige Jørgen Nielsen.

Han blev i begyndelsen af 2014 headhuntet af Dagrofa. Som koncerndirektør i Købmandshuset og dermed chef for de fire kæder Meny, Spar, Min Købmand og Letkøb fik han den udfordrende og vanskelige opgave at vende den dengang stærkt underskudsgivende detaildel af Dagrofa til en indbringende vækstforretning.

Med meget store armbevægelser og ambitiøse planer har Jørgen Nielsen ikke lagt skjul på, at han som boss for Dagrofras flagskib, Meny, ville give bl.a. SuperBrugsen, Kvickly og Føtex, men også discountkæden Rema 1000, kamp til stregen om markedsandele og indtjening.

Han ville udbygge og manifestere supermarkedskæden Meny som en af Danmarks førende og bedste dagligvarekæder.

Det var en af de opgaver hovedejerne i Dagrofa, norske NorgesGruppen havde givet ham, fremgik det senest i et interview i Berlingske Business i marts.

Dagrofa skriver i dag en pressemeddelse, at Dagrofa som led i den fremadrettede vækststrategi for koncernens købmandskæder har beslutttet at opsplitte Købmandshuset, som Jørgen Nielsen har været koncerndirektør for, i to forretningsenheder.

Den ene købmandskæde er Meny, og den anden er Spar, Min Købmand og Let-Køb.

»Det har været en forrygende rejse med et fantastisk team i Dagrofa, hvor vi med opbygningen af Købmandshuset har formået at styrke købmandskæderne, så de står langt skarpere end før. Næste skridt for Købmandshuset er helt naturligt en opsplitning i mindre forretningsenheder. Derfor har jeg valgt at opsige min stilling,« siger den afgående koncerndirektør Jørgen Nielsen.

- Det er noget af en overaskelse, at du forlader Dagrofa?

»Ja, det må man sige,« svarer Jørgen Nielsen.

Direktøren forlader Dagrofa allerede tirsdag den 11. april, men får en aftrædelse med løn frem til maj 2018.

Jørgen Nielsen forklarer, at han selv for mange måneder siden selv har lavet planen for opsplitningen af Købmandshuset og drøftet den med Dagrofas koncernchef Per Thau.

»Jeg har faktisk selv tegnet billedet af den organisation, der nu er endt med. Og det er foregået på allerbedste vist. Jeg har fået en del jobtilbud, men ikke besluttet mig for, hvad jeg vil,« siger direktøren.

- Du smækker ikke med døren?

»Tværtimod. Det er det bedste, når vi er enige om, hvad der skal ske. Jeg fylder 55 år til oktober og håber at få et superspændende topjob,« siger Jørgen Nielsen om sin exit fra Dagrofa.

Drifts- og udviklingsdirektør Martin Brinch Jöhncke er konstitueret som kædedirektør i Meny. Dagrofa har ansat en ny kædedirektør for Meny. Navnet på direktøren, der tiltræder senere på året, offentliggøres ved den lejlighed.

»Jørgen Nielsen har haft en væsentlig andel i den meget succesfulde introduktion af Meny-kæden, som siden lanceringen i 2015 har udviklet sig til at være Danmarks førende fødevaremarked. Han har arbejdet målrettet og dedikeret som ansvarlig for Købmandshuset, og jeg har fuld forståelse for hans beslutning om at forlade Dagrofa,« siger koncernchef Per Thau i Dagrofas pressemeddelelsen.

Kædedirektør for Spar, Min Købmand og Let-Køb, Niels Karstensen, skal også fremover være chef for de tre forretninger.