Mens vi venter på nyt stort varehus: IKEA åbner showroom midt på Vesterbro

Med et nyt showroom på Vesterbrogade i København vil IKEA gøre det nemmere og hurtigere for københavnerne at købe sig igennem møbelhusets store udvalg. Åbningen bliver dermed startskuddet til møbelkæmpens indtog i København, der også omfatter et varehus på Kalvebod Brygge.

IKEAs nye showroom åbner i 500 kvadratmeter midt på Vesterbrograde og vil give københavnerne nemmere mulighed for at foretage køkken- og garderobekøb. Billedet er fra et lignende showroom i den engelske by Tottenham. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Der er ambitiøse planer hos den svenske møbelgigant IKEA.

Møbelhuset vil nemlig transformere sig til at blive mere tilgængelig over for kunderne.

Derfor slår IKEA efter sommerferien dørene op på Vesterbrogade 65 i København til et helt nyt showroom, der giver københavnerne mulighed for hurtigt og nemt at købe alt fra køkkener til lamper midt inde i byen. Den eneste forskel er, at varerne ikke kan tages med hjem med det samme, men leveres til døren dagen efter.

For det er vigtigt at komme tættere på kunderne, lyder det fra IKEA. Og derfor er formålet med det nye showroom at gøre det nemmere og hurtigere for kunderne at foretage mere komplekse køb af eksempelvis køkkener eller garderobeløsninger, hvor man indtil nu har været nødt til at skulle besøge et af varehusene uden for København.

Det er ikke tanken, at kunderne skal lære IKEA at kende på en ny måde, men blot at opfatte varehuset som mere tilgængeligt, forklarer Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i IKEA.

»IKEA vil transformere sig til at blive mere tilgængelig, bæredygtig samt skabe lange varige relationer med vores kunder. Vi arbejder derfor på fysisk at komme tættere på københavnerne og digitalt på at skabe endnu bedre handlemuligheder for fremtiden,« siger han.

Mindre, men nyt varehus

Det nye showroom på Vesterbrogade markerer begyndelsen på IKEAs tilstedeværelse i København, der også indebærer et nyt stort varehus på Kalvebod Brygge.

Dog er planerne med det nye varehus ikke helt, som da de først blev lagt frem. IKEA går nemlig for tiden igennem en større udvikling, der blandt andet skyldes ændrede indkøbsmønstre hos kunderne.

Derfor bliver varehuset heller ikke helt som det, der først blev udmeldt. Meningen var, at varehuset lignende det, man allerede kender i Taastrup lidt uden for København. Men nu skal det nye svenske møbelhus skrumpe en del i størrelse. Samtidig er åbningen udskudt på ubestemt tid.

»Tiden er kommet til at ændre IKEAs traditionelle koncept og komme tættere på kunderne. Derfor er vi lige nu ved at teste forskellige nye formater af, og her spiller et mindre varehus ind. Den transformation tager noget tid, og derfor bruger vi ventetiden på at teste et showroom midt inde i byen,« siger Anders Lyhne Nordtorp.

Det er planen, at det nye showroom skal ligge på Vesterbro, indtil det nye varehus på Kalvebod Brygge åbner. Hvad der skal ske derefter, er ikke fastlagt.

Det nye varehus skulle være åbnet på Kalvebod Brygge i 2020. Der er ikke fastlagt en ny dato for åbningen.