... Men kun de seks er krakkede

Statens hjælpepakker har hjulpet med til, at det kun er seks ud af de 37 lukkede banker, som er krakkede.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske banksektor er skrumpet med 25 procent. 37 banker, som var sprællevende i 2007, kan man i dag kun læse om i historiebøgerne.

Det er dog kun seks ud af de 37 banker – eller 16,2 procent – som decideret er krakkede. Det drejer sig om Roskilde Bank, Fionia Bank, EBH Bank, Løkken Sparekasse, Capinordic Bank og Gudme Raaschou Bank. Alle er endt i statens afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, hvor bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen og direktør Henrik Bjerre-Nielsen iført beskyttelsesdragter og støvmasker forsøger at muge ud efter bankdirektørernes udlånsfest.

I de andre tilfælde er bankerne i god ro og orden fusionerede. I indeværende år drejer det sig eksempelvis om Øster Brønderslev Sparekasse, der er fusioneret ind i Nordjyske Bank, ligesom Tved Sparekasse er lagt sammen med Sparekassen Kronjylland.

At det er gået så fredsommeligt for sig, som tilfældet er, hænger i høj grad sammen med statens hjælpepakker til den finansielle sektor. De har ifølge flere eksperter købt pengeinstitutterne værdifuld tid til enten at få polstret sig noget mere eller til at lade sig fusionere.