Mekonomen styrtbløder: Taber 300 mio. kr i Danmark

Den svenske værkstedskæde Mekonomen kæmper med massivt 300 mio. kroners underskud og danske butikslukninger.

Foto: Preben Madsen. Der er ikke så meget at smile af hos den svenske værkstedskæde Mekonomen i Danmark. Virksomheden styrtbløder og kan præsentere et underskud på 300 mio. kroner på bundlinjen.
Læs mere
Fold sammen

Med en omsætning, der er gået 20 pct. tilbage, og et underskud på knap 300 mio. kroner på bundlinjen kører det ikke ligefrem for den svenske værkstedskæde Mekonomen i Danmark. Det skriver Børsen onsdag.

Regnskabet viser, at virksomhedens resultat i 2014 har taget et alvorligt dyk. Omsætningen går 20 pct tilbage og virksomheden er landet med et underskud på 294 mio. kroner. Mekonomen Danmark holder sig selv i live med en kapitalindsprøjtning på 285 mio. kroner fra moderselskabet. Det er nok ikke sidste gang, at Mekonomen får brug for en hjælpende hånd, de spår nemlig selv en fortsættelse af underskuddet næste år.

Allerede i december 2014 gik det ned ad bakke for Mekonomen. Konsekvensen blev, at virksomheden måtte lukke 25 af 28 danske butikker. Det kostede ifølge Mekonomens beregninger 184. mio. kroner på bundlinjen.

Det resterende underskud på 110 mio. kroner har Børsen uden held forsøgt at finde forklaring på hos adm. direktør, Christer Blohm.