Meget høj dagspris for nyt boreskib

Maersk Drillings norske konkurrent i markedet for borerigge Seadrill har sikret sig en særdeles høj dagsrate for sit kommende dybvandsboreskib West Tellus.

Foto: CLAUS FISKER. Maersk Drilling (billedet) får øget konkurrence fra norske Seadrill.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver branchemediet Drillingcontractor.

Ifølge sitet har Chevron China Energy tegnet kontrakt på boreskibet, der i øjeblikket er under konstruktion. Kontrakten er på 180 dage og har en potentiel værdi, inklusive mobiliseringstillæg og bonusser, på 150 mio. dollar. Det svarer til en dagsrate på ikke mindre end 833.000 dollar. Boreskibet skal til Liberia.

Det er noget over tidligere indgåede rater i segmentet, der har ligget mellem 550.000 og 650.000 dollar om dagen.

- Denne indledende kontrakt på West Tellus giver os mulighed for at udbygge vores langvarige relation med en kernekunde i dybvandssegmentet, mens den samtidig giver os muligheden for at placere West Tellus i Vestafrika, parat til efterfølgende kontrakter, siger Seadrills administrerende direktør, Per Wullf, i forbindelse med ordren ifølge Drillingcontractor.

Seadrill har et stort nybygningsprogram inden for dybvand og rigge til særligt hårdt vejr. Samlet er programmet for nuværende på 22 enheder, hvilket skal bringes op på 39 enheder.

Maersk Drilling har også et større nybygningsprogram i de to segmenter og vil de kommende år modtage fire dybvandsboreskibe og tre rigge til hårdt vejr.