Megaopkøb i netværksbranchen

Kriseramte Nortel har nu sat sig selv på udsalg. Avaya køber hele erhvervsdivisionen for 2,5 mia. kroner - og mere er måske på vej.

Lukningen af Nortel, der engang var Canadas største virksomhed har udløst strejker over hele verden. Her i Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Ophørsudsalget hos den kriseramte netværksgigant Nortel fortsætter - og nu har konkurrenten Avaya lagt 2,5 mia. kroner på bordet for Nortels erhvervsdivision. Det skriver Financial Times.

Canadiske Nortel har ellers været en af de helt store giganter på markedet for netværk og netværksudstyr, men konkurrencen mod selskaber som Cisco, Nokia Siemens Networks, Avaya og Huawei er nu endt med, at Nortel er gået ind. Selskabet er i øjeblikket i betalingsstandsning og netop Nokia Siemens Networks har allerede udtrykt interesse for at købe dele af selskabet fra.

Nortel-navnet er for almindelige dødelige primært kendt fra produkter som de IP-telefoner, der står på mange skriveborde, men selskabet har utallige aktiviteter inden for netværk og kommunikation. Nortel er i øjeblikket i færd med at splitte sig selv op i atomer og sælge enkeltdelene fra. De skal dels redde selskabet fra en grim konkurs - og dels redde så mange af de 30.000 jobs som muligt.

Opkøbet er dog ikke godkendt af de amerikanske myndigeheder, som Avaya hører under. Den del af Nortel, som Avaya køber, er dog ikke en særlig god forretning, og derfor venter der nu en opgave for Avaya, der skal vende Nortels dårlige udvikling til sorte tal.