Mega-piraten er tilbage

På årsdagen for sin anholdelse lancerer piraten Kim Dotcom sin nye hjemmeside Mega.

Foto: MICHAEL BRADLEY.
Læs mere
Fold sammen
For et år siden blev Kim Dotcom arresteret på sin landejendom i New Zealand efter et spektakulært politiangreb involverende 76 betjente og to helikoptere. Baggrunden var hans daværende hjemmeside Megaupload, hvor brugere kunne uploade og dele filer, og myndigheder i en række lande mente, at siden var et slaraffenland for piratkopister af musik, film og bøger.

De amerikanske anklagemyndigheder vurderer, at Kim Dotcom havde tjent i omegnen af 175 millioner dollar (en milliard kroner) på sin service, og den 39-årige fødte tysker kæmper nu mod at blive udleveret til retsforfølgelse i USA. Samtidig har Kim Dotcom, hvis oprindelige efternavn Schmitz, altså haft tid til at udvikle sin nye tjeneste, der betegnes som et tak for sidst til myndighederne.

Mega vil basalt set tilbyde samme tjenester som Megaupload, men denne gang er brugernes private bedre beskyttede med forskellige former for kryptering. Det betyder, at det bliver endnu sværere for politiet at finde frem til de enkelte piratkopister.

Kim Dotcom forsvarer sig med, at selv om hans service bliver brugt til piratkopiering, er det ikke hans ansvar. Han stiller blot en service til rådighed, som eksempelvis Dropbox.

Den nye hjemmeside blev fejret med et for Kim Dotcom vanligt storslået arrangement i Auckland, hvor man blandt havde arrangeret en happening, der simulerede det stort anlagte commandoraid et år tilbage.