MeeGo har allerede mange amigos

Nokia og Intel er tilfredse med opbakningen til deres nye fælles styresystem til mobiltelefoner og mini-PCer.

Sådan ser MeeGo ud på en mobiltelefon. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opbakningen til Nokia og Intels modtræk til Apples iPhone og Googles Android ser lovende ud.

Mobil- og chipgiganternes fælles nye styresystem til mobiltelefoner og mini-PCer, MeeGo, blev lanceret i en første udgave før sommerferien. Siden har Nokia og Intel arbejdet på at få udviklere til at bruge det Linux-baserede styresystem.

»Interessen hos softwareudviklerne er virkelig positiv,« sagde Mika Setala, Nokia-direktør for branchealliancer, ifølge nyhedsbureauet Reuters på en pressekonference.

En god bid vej endnu

Nokia og Intel afslørede på mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona i februar 2010, at de slår deres to styresystemer, Nokias Linux Maemo og Intels Moblin, sammen til MeeGo. Nokias teknologidirektør, Rich Green, erkender dog, at der endnu er »en god bid vej endnu«, før alle funktioner er klar.

»Der er stadig et betydeligt arbejde at udføre,« siger han til Reuters.

Nokia sidder på omkring 40 procent af markedet for avancerede mobiltelefoner, som MeeGo henvender sig til, mens Intel gennem sine mobil- og computerchips kontrollerer en betragtelig del af chipmarkedet.

En samlet pakke

MeeGo er en softwarepakke med styresystem og en række velkendte programmer, skræddersyet til brug på en mobilskærm og en mindre PC-skærm. MeeGo kan hentes og anvendes gratis fra adressen www.meego.com.