Medinas og Seebachs bagmænd boykotter musiktjeneste

Flere pladeselskaber vil ikke være med i de danske bibliotekers musiktjeneste Bibzoom.

Foto: Martin Sylvest Andersen

Danskerne får i fremtiden sværere ved at lytte gratis til deres yndlingsmusikere. Flere pladeselskaber har nemlig droppet samarbejdet med den netop relancerede musiktjeneste Bibzoom, som finansieres af de danske biblioteker. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen bygger Bibzoom »på et fundament af tvivlsomme rettighedsaftaler og ubetalte regninger til flere af pladeselskaberne«, mens den gratis musiktjeneste ligeledes skal være med til at skævvride hele det digitale musikmarked. Derfor trækker Danmarks største pladeselskab, Universal Music, al sin musik - herunder kunstnere som Medina og Nik & Jay - fra tjenesten.

- Vi og vores artister har ikke givet samtykke til denne her tjeneste, og vi vil ikke være med. Derfor er vi i gang med at lukke for hanerne med alt Universal-repertoire, siger administrerende direktør i Universal Music, Casper Bengtson, til Børsen.

- Vi kan slet ikke se fornuften i, at en statsfinansieret tjeneste skal være konkurrent til private tjenester. Og så mener jeg, at hele markedsføringen er decideret respektløs mod private tjenester som Wimp, Play og Spotify, der har puttet millioner af kroner i markedet, siger han.

Sony Music overvejer i øjeblikket, om man vil beholde sin musik hos Bibzoom, mens et andet selskab - Artpeople, som blandt andre repræsenterer Rasmus Seebach - allerede har trukket sit repertoire fra bibliotekernes digitale musiktjeneste som en direkte konsekvens af manglende betaling for musikken.

- Vi har trukket vores repertoire, fordi vi ikke har fået betaling til vores kunstnere igennem længere tid, siger administrerende direktør i Artpeople, Jan Dagner, til Børsen.

Børsen erfarer, at selskabet har et sekscifret beløb til gode hos Bibzooms underleverandør Basepoint Media, og det skal Artpeople ifølge Børsen ikke være alene om.

Basepoint Media skriver imidlertid i en mail til Børsen, at man har overholdt aftalerne, samt at Basepoint Media har fået nedbragt sin gæld til pladeselskaberne. Gælden ventes yderligere nedbragt i den nærmeste fremtid, lyder det fra Basepoint Media.