Mediegigant går til musikken

Den tyske mediekoncern Bertelsmann kaster sig nu over musikbranchen og vil sammen med en kapitalfond købe musikrettigheder, der skal redde bundlinjen, efter de traditionelle medier er sakket agterud.

Bertelsmann vil til musikken, og kan eventuelt overveje at købe ABKCO Music & Records, der blandt andet har Rolling Stones og the Kinks-sange i arkivet forventes at blive sat til salg, efter at stifteren Allan Klein døde i sidste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver stadigt sværere at tjene penge på de traditionelle medier, og derfor kaster mediegiganterne sig over alternative forretningsmuligheder.

Det gælder også tyske Bertelsmann, mediekoncernen der står bag blandt andet tv-kanalerne RTL og forlaget Random House, men som nu også vil kaste sig over musikbranchen.

Bertelsmann har ifølge Financial Times planer om at købe større musikkataloger sammen med kapitalfonden Kohlberg Kravis Robirts, KKR, som herhjemme er bedst kendt for at købe TDC i sin tid, og som er klar til at smide 250 millioner dollars, 1,33 milliarder kroner, i projektet.

Masser af sange at købe
For Bertelsmann er det dog ikke første favntag med musikken. Koncernen ejer i forvejen BMG Rights Management, der dog kun tæller sange fra 300 artister, efter at man i 2006 solgte størstedelen af arkiverne til Universal Music og senere en andel til Sony.

Nu har Bertelsmann dog ifølge Financial Times brug for et hurtigt-voksende forretningsområde, og slår sig derfor igen på musikken.

I disse dage bør der da også være rigeligt at købe op på musikfronten.

ABKCO Music & Records, der blandt andet har Rolling Stones og the Kinks-sange i arkivet forventes at blive sat til salg, efter at stifteren Allan Klein døde i sidste uge, og også Michael Jacksons andel af SONY ATV, der ejer rettighederne til mere end 250 Beatles sange samt den afdøde superstjernes egne sange, skal finde nye ejere.