Mediedirektør mere magtfuld end Kenneth Plummer

DRs mediedirektør, Lars Grarup, er mere magtfuld end sin chef, generaldirektør Kenneth Plummer. Det vurderer panelet bag en dugfrisk magtliste over den danske medieverden. Billedserie: De ti mest magtfulde i medieverden

Foto: Søren Bidstrup. DRs mediedirektør, Lars Grarup, og generaldirektør Kenneth Plummer.
Læs mere
Fold sammen
Det er fagbladet Journalisten, der har sammensat et panel af folk med kendskab til branchen. De har kåret de 50 mest magtfulde personer i den danske mediebranche.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen topper listen efterfulgt af Koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen og JP/Politikens bestyrelsesformand, Jørgen Ejbøl.

På en ottendeplads finder man DRs mediedirektør Lars Grarup, mens man skal helt ned på en 24.plads for at finde generaldirektør Kenneth Plummer.

Udvalget består af kommunikationschef hos DSB Anna Vinding, Kenneth Plummers forgænger som generaldirektør, Christian Nissen, kommentator på Politiken og tidligere chefredaktør på Berlingske Tidende, Niels Lunde, medieforsker Anker Bring Lund, selvstændig rådgiver Mette Holbæk og vært på DR-programmet harddisken, Henrik Føhns.

Hverken Christian Nissen, Anker Brink Lund eller Henrik Føhns ønsker at kommentere den kontroversielle rangering. Det vil Anna Vinding imidlertid godt.

”Min forklaring på, at Lars Grarup er placeret højere er, at han har mere indflydelse på virksomhedens daglige drift og det journalistiske indhold end Kenneth Plummer, der er begravet i problemer med økonomien og alt muligt andet. Rent kommunikationsmæssigt fremstår Kenneth Plummer ikke som en særlig stærk leder og derfor er han placeret langt nede på listen,” siger Anna Vinding, der selv har en fortid hos DR.

Den udlægning er det medarbejdervalgte medlem af DRs bestyrelse Mogens Rubinstein ikke enig i.

”For mig er der ikke nogen tvivl om, at Kenneth Plummer både formelt og reel er den, der har den største magt i DR. Lars Grarup har gjort en stor indsats, når det gælder områder som nye kanaler, inklusiv HD-TV, men magtstrukturen er ikke i overensstemmelse med det billede,” siger han til Business.dk.

Han har ikke noget bud på, hvor folk udefra kan få det modsatte indtryk.

”Det ved jeg ikke, jeg kender kun virksomheden indefra,” siger han.

Du kan se hele Journalistens magtliste her