Mediebureauer byder ny kanal velkommen

Det eneste rigtige modtræk i en hård konkurrence. Sådan lyder vurderingen fra mediebureauerne OMD og Mediacom ovenpå nyheden om en ny TV 3-kanal, TV 3 Puls.

Læs mere
Fold sammen
”TV 3 bliver presset bagfra af SBS-kanalerne, der er vokset rigtig meget i 2008 og også vil vokse i år. Det her er det eneste rigtige modtræk. Kanalen kommer bredt ud og giver flere muligheder overfor annoncørerne,” siger trading director i OMD Claes Braagaard.

Han varetager annoncebudgetterne for en række af landets største annoncører og har i den seneste tid kunne se, hvordan konkurrencen er blevet intensiveret markant. Ved årsskiftet lancerede SBS TV den TV-stationens fjerde TV-kanal, 6eren.

”Jeg havde sat TV 3 til at være en af årets tabere. Men nu tror jeg, at de kan holde skindet på næsen. Og hvis de spiller kortene rigtigt, kan de også tage markedsandele. Men det sker selvfølgelig i et presset annoncemarked,” siger Claes Braagaard.

God timing
Ulrik Falkner Thagesen, der er direktør i mediabureaet Mediacom stemmer i:

"Fra Viasats synspunkt er timingen ufattelig god. SBS har fået rigtig godt fat med deres initiativer, så set fra vores synspunkt er det en klar styrkelse af Viasats position på markedet. Det er ret godt set af dem," siger han og forklarer, at den nye kanal har nogle stærke elementer. Det gælder blandt andet retteighederne til Formel, som er en niche, der kan tiltrække mange kommercielt interessante seere.

”Der vil selvfølgelig være kanibalisering, men hver eneste seer, som de kan trække fra konkurrenterne vil give dem effekt. Og så får de bedre muligheder for at målrette deres programmer og modprogrammere i forhold til konkurrenterne,” siger Claes Braagaard fra OMD.

Han ser dog en stor udfordring de navnemæssige ligheder mellem TV 3+ og TV 3 Puls.

”TV 3 skal passe på, at de to kanaler ikke bliver for identiske og flyder sammen i seernes bevidsthed. De bliver nødt til at lave noget, der er markant anderledes,” siger Claes Braagaard.

"Det lyder som en TV 3+ mere"
Hos Mediaedge:cia afventer TV-direktør Flemming Jensen flere informationer om den nye TV-kanal.

”Lige nu lyder det som en TV 3+ mere. Det lyder ikke specielt unikt og det er interessant at se, om de har indholdet til at fylde kanalen ud,” siger Flemming Jensen, der ikke tror, at den nye kanal vil skabe nye TV-seere.

”Den vil formentlig ikke skabe yderligere vækst på TV-markedet. Men det kan være et værktøj mere for TV 3 i konkurrencen med de andre TV-stationer. Og en plads i Yousees grundpakke er en god start,” siger Flemming Jensen.

Han peger på, at SBS TVs tre kanaler Kanal 4, Kanal 5 og 6eren i deres profiler er klarere adskilt end TV 3, TV 3+ og TV 3 Puls.