Medieanalytiker roser afgående Boserup

Mens den afgående TV 2-formand Niels Boserup er blevet kritiseret for håndteringen af flere sager i TV 2, får han rosende ord i forhold til at drive virksomheden TV 2 fra medieanalytiker.

Afgående TV 2-formand Niels Boserup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
”Han har gjort det godt. Jeg synes ikke, at man kan sætte en finger på ham,” siger medieanalytiker Henrik Schultz fra Kaupthing Bank, Oslo.

Niels Boserup har fungeret som bestyrelsesformand i TV 2 siden november 2004, men har særligt det sidste år været i modvind på grund af en række begivenheder:

TV 2 har nedjusteret forventningerne til resultatet i 2007 hele to gange i år til et resultat omkring 100 millioner kroner – næsten en halvering af de oprindeligt forventninger.

Desuden fik Niels Boserup kritik for håndteringen af daværende adm. direktør Per Mikael Jensens afgang fra TV 2, idet Niels Boserup i første omgang gav Per Mikael Jensen lov til at fortsætte i virksomheden efter meldingen om hans afgang.

En beslutning, som Niels Boserup senere måtte omgøre.

Derudover har der været andre kritikpunkter, men det rokker ikke ved, at Henrik Schultz giver Niels Boserup rosende ord i forbindelse med afgangen.

”Formanden for TV 2 opererer i en meget vanskelig situation, fordi man har en uafklaret ejersituation. Staten er en vanskelig ejer,” siger han og peger på, at særligt uklarheden om en privatisering af TV 2 skader virksomheden og gør det svært som formand at navigere.

”Manglen på afklaring betyder, at forskellige initiativer er svære at gennemføre. Skal man samarbejde med andre medier i ind- eller udland, i hvor høj grad skal TV 2 udvikle egne forretninger, i hvor høj grad skal der investeres og sådanne helt fundamentale spørgsmål. Det er en meget vanskelig balancegang,” siger han.

Henrik Schultz mener, at den uafklarede ejersituation gør det vanskeligt at styre TV 2, og at det er primært ejernes skyld og ikke Niels Boserups.

Så du mener, at Niels Boserup har ledet forretningen TV 2 fornuftigt? ”Ja, givet omstændighederne har han ledet TV 2 godt.”