Medie: Uroen ulmer under overfladen i bagmandspolitiet

I en trivselsundersøgelse fra Bagmandspolitiet, som Finans.dk er i besiddelse af, bliver den øverste ledelse beskyldt for at drive management by fear.

Chefen for bagmandspolitiet, statsadvokat Morten Jakobsen, afviser, at der er uro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Mens bagmandspolitiet er i fuld gang med at efterforske historisk store sager om skattesvindel og bestikkelse, ulmer uroen i dele af medarbejderstaben.

Det skriver Finans.

En stribe erfarne efterforskere og anklagere er forsvundet, og i en trivselsundersøgelse, som Finans er i besiddelse af, bliver den øverste ledelse beskyldt for at drive management by fear, hvor medarbejdere pludselig bliver fjernet.

»Statsadvokaten har fået øgenavnet Kim Jong Il,« hedder det i en af bemærkningerne i rapporten fra foråret.

Finans har været i kontakt med en stribe nuværende og tidligere medarbejdere, hvoraf flere fortæller om et ubehageligt miljø, der har fået fremtrædende folk til at forlade den særlige anklagemyndighed. Der er dog også kilder, der mener, at organisationen havde brug for »et los bagi«, og trivselsundersøgelsen fastslår faktisk, at de fleste medarbejdere trives. Chefen for bagmandspolitiet, statsadvokat Morten Jakobsen, afviser, at der er uro.

»Vi har et klart fokus på daglig og nærværende ledelse, men intet kan være mere forkert end at sige, at vi praktiserer management by fear,« siger han.