Medie: Tre kapitalfonde bejler til Nets

Dankortejeren Nets skulle ifølge Reuters i denne uge indlede drøftelser med en af tre navngivne kapitalfonde, der vil købe og afnotere selskabet.

Selskabet Nets, der blandt andet står for NemID og dankort, kan notere en række bejlere, der kredser rundt om betalingsløsningsfirmaet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske betalingsløsningsvirksomhed Nets nærmer sig med hastige skridt et opkøb. Senest har Reuters kunnet sætte navn på de angiveligt to yderligere bejlere, der kredser rundt om selskabet, udover den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman.

Fredag i sidste uge kunne Berlingske fortælle, at Hellman & Friedman har gennemgået Nets tæt i løbet af sommeren. Det sker efter Nets i begyndelsen af juli bekræftede, at der var interesse for et muligt købstilbud på virksomheden, efter nyhedsbureauet Bloomberg første gang skrev, at Hellman & Friedman havde sonderet mulighederne. Fredag bekræftede Nets i en kort meddelelse til fondsbørsen igen interessen.

Nu sætter Reuters så navn på de to andre kapitalfonde, der ifølge nyhedsbureauets kilder skulle være med i kapløbet om at overtage Nets. Det er Permira og Nordic Capital, der ligesom Hellman & Friedman skulle have foretaget deres due diligence på Nets, og det danske selskab skulle ifølge Reuters begynde drøftelser med én af kapitalfondene i denne uge.

Mulig budkrig med tidligere kendinge

Det kan i øvrigt nævnes, at både den amerikanske kapitalfond Permira og Nordic Capital også i sin tid var med i ræset om at købe Nets, da det i 2014 i stedet endte med at blive Bain og Advent. Permira købte desuden for nyligt en andel på mindst 10 procent af den svenske betalingsaktør Klarna. Den anden Nets-bejler, Nordic Capital, købte i sommer i øvrigt Lagkagehuset, mens man solgte den svenske betalingsaktør Bambora til den franske kapitalfond Ingenico i juli for 11,2 mia. kroner.

Det købsbud, der angiveligt foreligger på Nets fra Hellman & Friedman, skulle være i størrelsesordenen 31,5 mia. kroner, hvilket er stort set identisk med selskabets markedsværdi, efter at Nets-kursen er steget i de seneste måneder som følge af opkøbsrygter. Fredag steg kursen med to procent til 157,7, hvilket er en anelse over noteringskursen på 150, som selskabet gik på børsen til i september 2016.

Ifølge Reuters skulle Hellman & Friedman imidlertid være villig til at hæve buddet for at vinde selskabet, mens Permira og Nordic Capital skulle være en anelse mere konservative.