Medie: To tyske storbanker drøfter mulig fusion

Deutsche Bank og Commerzbank ventes søndag at offentliggøre, at de drøfter en mulig sammenlægning af de to storbankers aktiviteter. Det skriver det britiske nyhedsbureau Reuters.

Bestyrelserne for Deutsche Bank og Commerzbank mødtes tidligere søndag. Ifølge Reuters ventes bankerne senere søndag at offentliggøre, at de drøfter en mulig fusion af de to storbanker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kai Pfaffenbach

Den tyske storbank, Deutsche Bank, ventes ifølge Reuters søndag at bekræfte, at banken drøfter en mulig fusion med Commerzbank.

Ifølge Reuters kilde mødtes de to bankers bestyrelser søndag formiddag forud for den ventede annoncering af fusionsovervejelserne. Bestyrelserne mødtes separat.

Der har ifølge Reuters længe været spekulationer i markedet om en fusion mellem de to storbanker, der dog afviser at kommentere rapporterne.

Reuters citerede tidligere på måneden bankkilder for, at bestyrelsen i Deutsche Bank var gået ind på at indlede forhandlinger med Commerzbank om en mulig fusion. Og i mandags bekræftede den tyske finansminister Olaf Scholz, at der er forhandlinger mellem de to banker

Den tyske stat ejer 15 pct. af aktierne i Deutsche Bank, der er flagskibet i den tyske bankverden. Banken klarede sig uskadt gennem den store finanskrise. Men i årene efter har den fået flere og flere problemer.

I 2016 sagde Den Internationale Valutafond, IMF, at Deutsche Bank var den største potentielle risiko blandt verdens storbanker. IMF henviste til bankens forbindelser til andre banker.

Tyske embedsmænd frygter ifølge Reuters, at en recession eller en stor bøde ville kunne afspore bankens skrøbelige økonomi.

Den tyske regering ønsker en pålidelig national storbank til at støtte landets eksportledede økonomi.

Deutsche Bank og Commerzbank er Tysklands eneste tilbageværende storbanker. Tilsammen har de to banker 140.000 medarbejder på verdensplan.

Commerzbank er specialiseret i at støtte landets mange mellemstore virksomheder, som udgør rygraden i tysk økonomi.

/Ritzau/