Medie: Succesrig husbygger tæt på salg igen, igen

Danske Huscompagniet skal sælges igen. Kapitalfonden EQT har fundet banken, der skal stå for salget.

Koncernchef Steffen Baungaard i Huscompagniet kan se frem tiul nye ejere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Den succesfulde typehusvirksomhed Huscompagniet er tilsyneladende en populær handelsvare. For nu skal selskabet skifte ejere igen - blot to og et halvt år efter sidste salg.

Nordens største fond EQT har hyret den internationale investeringsbank Rotschild med ledende partner Jesper H. Jensen i spidsen til at stå for et salg. Det erfarer Børsen fra flere kilder med kendskab til processen.

Hverken Jesper H. Jensen eller Mads Ditlevsen, ledende partner i EQT, ønsker at kommentere oplysningerne over for Børsen.

EQT blev sejrherren i en indædt budkrig i juli 2015, der endte med, at kapitalfonden EQT købte det succesfulde typehusfirma af en anden kapitalfond, norske FSN Capital.

Nordmændene købte HusCompagniet tilbage i 2011 af den danske kapitalfond Axcel for cirka en milliard kr. Prisen for typehusfirmaet i 2015 er en hemmelighed, men flere kilder vurderede, at EQT har betalt omkring to milliarder for selskabet.

Huscompagniet omsatte i 2016 for 2,7 mia. kr. mod 2,2 mia. kr. i 2015 og øgede overskuddet til 186 mio. kr. fra 148 mio. kr.