Medie: Sorte udsigter for Maersk Drilling

I Mærsk-koncernens overvejelser om en opsplitning af selskabet er boreforretningen, Maersk Drilling, en af de store ubekendte, som sandsynligvis går en dyster fremtid i møde

Selvom Maersk Drilling leverede et stort overskud på 2,6 mia. kr. mod Mærsk-koncernens samlede overskud på 2,3 mia. kr., ser analytikere en usikker fremtid for selskabet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Selvom Maersk Drilling leverede et stort overskud på 2,6 mia. kr. mod Mærsk-koncernens samlede overskud på 2,3 mia. kr., ser analytikere en usikker fremtid for selskabet.

Det skriver Børsen.

Det store fald i olieprisen de seneste to år tvinger alle olieselskaber ud i spareøvelser, der betyder færre penge til olieboringer.

- Markedet er stadig meget udfordret på kort til mellemlang sigt, hvilket understreger behovet for yderligere oplægning og ophugning af rigge, udtalte administrerende direktør i Maersk Drilling, Claus V. Hemmingsen, i august til Børsen.

Avisen har talt med tre analytikere, der alle ser oliemarkedets udfordringer som Maersk Drillings store svaghed. Til gengæld har selskabet flere længerevarende kontrakter, der på kort sigt, som analytikeren pointerer, har sikret divisionen en solid indtjening.