Medie: Skandaleramt lysfirma konkurs

Det skandaleramte Hesalight bliver nu ransaget af bagmandspolitiet.

Selskabet Hesalight, der er blevet beskyldt for at have fiflet med sine regnskaber, bliver fredag ransaget af bagmandspolitiet. Det skriver Børsen.

Samtidig oplyser Henrik Selchau Poulsen fra Brunn & Hjejle til Børsen, at Hesalight er taget under konkursbehandling og at Brunn & Hjejle er udpeget som kurator.

Hesalight har de seneste mange måneder været omdrejningspunktet i en enorm skandale, hvor investorer føler sig ført bag lyset.

Ifølge Bagmandspolitiet sker ransagningen, efter at Erhvervsstyrelsen den 19. september politianmeldte selskabet.

Hverken Bagmandspolitiet eller Erhvervsstyrelsen har uddybende kommentarer til politianmeldelsen eller ransagning over for Børsen.

Hesalight har været ude i dyb krise, siden en række historier i de danske medier fortalte, at der muligvis er fusket med selskabets regnskaber og udmeldinger.

Flere store selskaber, der blev beskrevet som kunder, kunne ikke genkende det billede. Det kom også frem, at der var fejlagtige oplysninger i den administrerende direktørs cv.

Virakken fik Erhvervsstyrelsen til at kigge nærmere på selskabet. Det førte til, at Hesalight måtte sende nye regnskaber på gaden. De viste et helt andet billede af, hvordan det gik, end de oprindelige.

Tidligere afrapporterede millionoverskud var væk, og egenkapitalen var negativ.

Det fik flere investorer i Hesalight, deriblandt PensionDanmark, Danske Capital og PenSam, til at tage affære og begære selskabet konkurs, da man ikke kunne finde en løsning.

Hesalight sælger på papiret gadebelysning med LED-lys. Det har dog meget store omkostninger, og derfor kørte Hesalight med en forretningsmodel, hvor man hjalp kunderne med finansiering.

Så kunne de bruge besparelsen på elregningen til at betale for købet over tid.

Men meget af salget og holdbarheden i den forretningsmodel viste sig altså ikke at eksistere.