Medie: Siemens lurer på Vestas' spanske ex-datter

Ifølge Bloomberg overvejer Siemens et bud på spanske Gamesa, der tidligere har været delvist ejet af Vestas. En eventuel handel vil skabe verdens næststørste mølleproducent.

Siemens Wind Power, hvis møller her er fotograferet i Esbjerg, er eftersigende i overvejelser om et bud på spanske Gamesa, der tidligere havde Vestas som storaktionær. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABIAN BIMMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dansk/tyske vindmølleproducent Siemens skulle ifølge nyhedsmediet Bloomberg være i gang med at undersøge et bud på den spanske vindmølleproducent Gamesa.

Siemens har ifølge Bloomberg, der citerer mediet El Confidential, været i kontakt med spaniens største energiselskab, Iberdrola, som ejer lidt over 19 procent af Gamesa, med henblik på at afgive et bud.

Ingen af parterne har ønsket at kommentere på historien over for Bloomberg, og det er uklart, hvor langt Siemens er i sine overvejelser, og om der ligger et reelt bud på Gamesa.

Hvis navnet på den spanske vindmølleproducent klinger bekendt, så er det nok fordi, Gamesa har en ganske stærk danske forbindelse. Vestas ejede nemlig 40 procent af aktierne i Gamesa frem til 2001, hvor man solgte sine værdipapirer for 2,14 mia. kr.

Sidenhen har Gamesa nogenlunde parallelt med Vestas været i økonomiske problemer, men selskabet har fundet sine ben igen, og efter rygterne om Siemens' kuritsering er aktiekursen steget til det højeste niveau i 30 måneder.

Hvis Siemens får held til at købe Gamesa, vil de to vindmølleproducenter tilsammen blive verdens næststørste - kun overgået af Vestas.