Medie: Ryanair anklages for at true kritikere

Eksperter, der har udtalt sig kritisk overfor Ryanair, har modtaget et brev fra det irske flyselskab. Her truer selskabet ifølge svensk medie med retsforfølgelse.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Ryanair har netop forladt Danmark efter en benhård infight med den danske fagbevægelse. Selskabet har dog tilsyneladende stadig mod på slagsmål. Denne gang med en række eksperter.

Sveriges Radio beretter, at Ryanair nu anklages for at true flere  eksperter som under en debat i EU Parlamentet  tidligere på året udtalte sig kritisk om selskabet. Her påpegede de, at piloternes arbejdsvilkår kan påvirke sikkerheden, fordi piloter, der ikke er fastansat, er mere tilbøjelige til at tage større risici og arbejde, selvom de er syge eller trætte.

I kølvandet på debatten modtog eksperterne, der har valgt at være anonyme, angiveligt et brev fra Ryanair om, at hvis de nogensinde gentager kritikken, vil Ryanair retsforfølge dem for bagvaskelse.

Det er den hollandske EU-parlamentariker Wim van de Camp, der fortæller om brevet og de angivelige trusler. Han siger, at han har set seks forskellige versioner af brevet.

Han frygter nu, at det bliver vanskeligere at indkalde eksperter til at udtale sig i Europaparlamentet, når selskaber angriber eksperterne på denne måde.

Det komplicerer virkelig Europaparlamentets demokratiske proces, siger han.

Ryanair har ikke ønsket at stille op til interview med Sveriges Radio, men har meddelt skriftlig, at selskabet ikke truer nogle, men blot har informeret om, at selskabet vil reagerer på det, som opfattes som falske oplysninger.