Medie: Rigsrevision har fundet fejl i Dong-salg

Rigsrevisionen har fundet, at salget af Dong-aktier til Goldman Sachs under finansminister Bjarne Corydon ikke fulgte reglerne. Det erfarer Politiken.

Arkivfoto: Bjarne Corydon, der forlod dansk politik til fordel for en toppost i The McKinsey Center for Government. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Rigsrevisionen har fundet, at salget af Dong-aktier til Goldman Sachs under finansminister Bjarne Corydon (S) ikke fulgte reglerne. Det erfarer Politiken.

Ifølge avisen har Rigsrevisionen fundet, at der er sket "fodfejl" i processen. Undersøgelsen skal nu drøftes af Statsrevisorerne på et møde senere i maj.

Avisens kilder fortæller, at reglerne ikke blev fulgt, blandt andet fordi der ikke blev stillet korrekte spørgsmål til Kammeradvokaten fra Finansministeriet, inden det var for sent.

Rigsrevisionen vurderer ikke, at fejlene har ændret noget ved det endelige resultat af salget.

Her solgte staten ud af sin ejerandel i Dong til blandt andre Goldman Sachs.

Værdien af Dong blev mere end fordoblet på blot to år efter salget, hvilket har skabt anklager om, at den daværende regering solgte Dong for biligt til den amerikanske investeringsbank.

Processen endte med, at Goldman Sachs, ATP og PFA skød otte milliarder kroner i selskabet.

Bjarne Corydon måtte blandt andet i et samråd om sagen i april 2015 forsvare regeringens prissætning af Dong.

I samrådet gentog han sin påstand om, at det valgte bud var det bedste, både for Dong og for staten.

Rigsrevisionens undersøgelse blev bestilt i september sidste år for at blive endnu klogere på forløbet omkring salget af Dong.

Statsrevisorerne får først redegørelsen på mandag.

/ritzau/