Medie: Politianmeldelse på vej mod topfolk i OW Bunker-sagen

De danske myndigheder jagter en række af topfolkene bag OW Bunkers opsigtsvækkende konkurs, herunder ledelsen i kapitalfonden Altor.

ARKIVFOTO: OW Bunker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Fortrolige dokumenter afslører, at Finanstilsynet i al hemmelighed er ved at lægge sidste hånd på politianmeldelser af fem nøglepersoner, skriver InsideBusiness

Myndighederne arbejder således i al hemmelighed på en straffesag mod fem nøglepersoner i ledelsen og bestyrelsen af det krakkede olieselskab OW Bunker. Det afslører fortrolige, interne dokumenter fra Finanstilsynet, som InsideBusiness, er kommet i besiddelse af.

Materialet indeholder udkast til politianmeldelser mod kapitalfonden Altors danske chef Søren Johansen og fonden svenske partner Petter Samlin, tidligere OW Bunker-bestyrelsesmedlem og Danske Bank-direktør Jakob Brogaard, samt OW Bunkers mangeårige topchef Jim Pedersen og finansdirektør Morten Schou.

I de kommende måneder skal de hemmeligstemplede dokumenter behandles på et møde i Finanstilsynets bestyrelse, hvorefter der forventes at blive indgivet en officiel anmeldelse så sagen reelt overdrages til politimæssig efterforskning.

Ifølge de interne dokumenter fra Finanstilsynet sker anmeldelsen blandt andet på baggrund af OW Bunkers børsprospekt, hvor der ifølge tilsynet var udeladt helt centralt oplysninger om det nordjyske olieselskabs forretningsmodel, hvilket er et brud på værdipapirhandelsloven: