Medie: Nordeas finansdirektør fik sparket

Det er tilsyneladende ikke helt frivilligt, at Frederik Rystedt stopper som finansdirektør i Nordea, skriver svensk avis.

Den skandinaviske storbank har i dag, onsdag, lagt sit årsregnskab på bordet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hasse Holmberg

Nordeas nu tidligere finansdirektør, Frederik Rystedt, der onsdag blev erstattet af Torsten Hagen Jørgensen, forlader ikke den svenske storbank frivilligt, som det ellers var indikeret i meddelelsen fra Nordea, skriver Dagens Industri.

Avisen henter sin begrundelse i et interview med hovedpersonen selv fra det svenske nyhedsbureau Direkt, der citerede Rystedt for følgende onsdag:

- Jeg er ked af det. Jeg har haft det rigtig godt i Nordea, men samtidig er det direktørens valg at udpege de medarbejdere og den ledelse, han selv ønsker. Det er helt klart, at Christian (Clausen, administrerende direktør i Nordea, red.) har valgt, at Torsten er en bedre finansdirektør, og jeg kan kun ønske Christian og Torsten held og lykke i fremtiden.

Tonen i meddelelsen fra Nordea selv var da også en ganske anden, og her fik Frederik Rystedt rosende ord med på vejen af Christian Clausen.

- Fredrik har været en kompetent og yderst professionel CFO, og han har ydet et betydeligt bidrag til at styre Nordea gennem den europæiske finanskrise. Jeg ønsker ham alt det bedste fremover, sagde Christian Clausen i meddelelsen.

Torsten Hagen Jørgensen kommer til fra en stilling som medlem af koncernledelsen og leder af Group Operations og Other Lines of Business i Nordea . Han har været i banken siden 2005.

/ritzau/FINANS