Medie: Mobilgiganter tæt på fusion

To af verdens største teleselskaber med en samlet markedsværdi på mere end 500 milliarder kroner skulle ifølge det amerikanske erhvervsmedie CNBC være tæt på en fusion.

T-Mobile skulle ifølge CNBC være i drøftelser med den anden telekæmpe Sprint om en snarlig fusion. Fold sammen
Læs mere
Foto: TANNEN MAURY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To mastodonter kan være på vej til at blive til én. Teleselskaberne T-Mobile og Sprint drøfter således ifølge det amerikanske erhvervsmedie CNBC en mulig fusion.

Begge virksomheder og deres moderselskaber, Deutsche Telekom og Softbank, har ifølge mediet været i hyppige samtaler om en fusionsaftale, hvor Deutsche Telekom ville ende som majoritetsindehaver.

T-Mobiles markedsværdi er da også markant større end Sprints. Ved dagens dollarkurs er markedsværdien af T-Mobile, der er USA's tredjestørste teleselskab, oppe på 328 milliarder kroner, mens Sprints, der er USA's fjerdestørste teleselskab, er på 202 milliarder kroner.

Kilder tæt på processen understreger ifølge CNBC, at de to selskaber stadig er uger væk fra at afslutte en aftale. Ingen af virksomhederne har ønsket at kommentere historien over for det amerikanske medie.

Den største hurdle skulle ifølge CNBC være de ameirkanske konkurrencemyndigheder, der alt andet lige vil stille sig noget forbeholdne over for at godkende en handel mellem nummer tre og fire på det amerikanske marked. Baseret på markedsværdi er der dog et stykke op til de to største aktører på markedet, AT&T og Verizon, hvis markedsværdier ligger på hhv. 1.448 milliarder kroner og 1.247 milliarder kroner.