Medie: Mærsk vælger kriseramte koreanske rederier fra

Trods spekulationer er A.P. Møller-Mærsk ikke interesseret i at overtage to kriseramte koreanske rederier, skriver Wall Street Journal.

Foto: ERP PORT AUTHORITY / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Line, verdens største containerrederi, har besluttet ikke at forsøge et opkøb af de to kriseramte koreanske konkurrenter Hyundai Merchant Marine og Hanjin Shipping, oplyser kilder til den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal.

Det danske rederi vil i stedet afvente, om det er muligt købe andre af de plagede containerrederi, som er ramt af overkapacitet og lave fragtrater.

Spekulationer om, at Maersk Line muligvis ville overtage Hanjin, begyndte sidst i august, hvor de koreanske rederi gik i betalingsstandsning. Siden har A.P. Møller-Mærsk, der ejer Maersk Line, besluttet at splitte gruppen op i en transport- og i en energidel. Topchef Søren Skou sagde i den forbindelse, at Maersk Line ville fokusere på opkøb fremfor at bygge flere skibe.

»Et køb af Hanjin er rygter taget ud af den blå luft. Maersk er ikke interesseret i de koreanske operatører,« siger en kilde til Wall Street Journal.

Ifølge kilden har det danske rederi andre planer.

»Maersk vil vente på, at mindre rederier går konkurs og købe på lavere priser,« siger kilden.

Hanjin og Hyandai er henholdsvis nummer 13 og 14 blandt verdens største containerrederier.