Medie: Mærsk trækkes ind i kæmpe korruptionsskandale

Bagmandspolitiet i Danmark er gået ind i Brasiliens største korruptionssag for at undersøge danske Mærsks rolle i sagen, skriver DR.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvidvaskning af penge, korruption og sågar en præsident involveret. Det lyder som noget fra en Hollywood-film, men i stedet er det den barske virkelighed fra en korruptionssag, der har rystet Brasilien. Og ikke nok med det. Sagen trækker nemlig tråde til danske Mærsk. Det skriver dr.dk.

Efter længere tids efterforskning blev 24 personer, heriblandt direktøren i det statskontrollerede olieselskab Petrobas, sidste år anholdt af brasiliansk politi. Siden er antallet af anholdte steget til 110.

Ifølge myndighederne betød den omfattende bestikkelse, der foregik i Petrobas, at underleverandører kunne bestikke sig til ordrer, ligesom parterne aftalte kunstigt høje priser.

Ifølge dr.dk er også danske Mærsk blevet trukket ind i sagen. Det danskejede selskab afviser dog beskyldningerne om, at en ledende medarbejder i Mærsk Supply har været indblandet i bestikkelse gennem en mellemmand for at få fortrolige oplysninger om Petrobras.

Der er ikke rejst sigtelse mod Mærsk, men ifølge dr.dk samarbejder bagmandspolitiet i Danmark nu med det brasilianske politi om efterforskningen.