Medie: Mærsk genoptager forhandlinger om Tyra-feltet med regeringen

A.P. Møller-Mærsk har genoptaget forhandlingerne om Tyra-feltet med regeringen. Det erfarer TV2 Business tirsdag.

Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Ga

Mærsks datterselskab Maersk Oil varslede ellers 30. december en nedlukning af det store gasfelt i Nordsøen i oktober 2018, da det indtil videre ikke var lykkedes at lande en aftale med regeringen om rammerne for driften af oliefeltet.

Ved den lejlighed vurderede Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker ved Alm. Brand Markets, dog, at meldingen fra Mærsk var ren forhandlingstaktik og en del af det politiske spil om vilkårene i Nordsøen.

Tyra-feltet er Danmarks største gasfelt i Nordsøen, og det er samtidig knudepunkt for transport af naturgas fra andre felter til fastlandet. Det og har været i drift siden 1984.

De senere år er der imidlertid konstateret problemer i undergrunden, som vanskeliggør udvindingen og kræver væsentlige nye investeringer, hvis den skal fortsætte.

Derfor har Maersk Oil henvendt sig til regeringen for at få en ny og økonomisk mere fordelagtig aftale, men det er indtil videre ikke lykkes at nå til enighed.

Tyra-feltet drives af Mærsk, som også ejer 31,2 pct. af det sammen med DUC-partnerne Shell (36,8 pct.), Nordsøfonden (20 pct.) og Chevron (12 pct.)